Nederlandse meerval voor Ruud (1.35 meter)

Zondag 1 juni 2014 – Het was al weer een tijd geleden dat we op het water waren geweest, maar vandaag een viswedstrijd in Aalsmeer. Vroeg op (ja echt 05.00) en vol goede moed naar Schwegler, waar de wedstrijd was georganiseerd.

Al hoewel de sfeer daar altijd ontspannen en relaxed is, kan je op zo’n dag toch altijd wel het verschil merken, iedereen doet net even meer zijn best, is net iets scherper voorbereid en er is geen plekje wat wordt overgeslagen bij het vissen.

Het was mooi weer en de vis was goed los, het duurde daarom ook niet lang voordat we de eerste snoek aan de haak hadden.

De dag ging snel verder, de zon feller branden, vingen regelmatig een vis en de soep was inmiddels al op.  (korte samenvatting van 4 uur vissen)

We waren nog steeds aan het trollen met licht materiaal totdat ik een enorme klap op mijn hengel kreeg. Het voelde als vast, maar als snel voelde ik de beweging aan mijn lijn. Het was aan het schudden, ging er als een speer vandoor en bleef maar in de diepte…

Dit moest groot zijn. Ohjee en dat met die lichte spullen..

Al snel hadden we het vermoeden dat het om een meerval moest gaan en namen dan ook geen risico en besloten met de boot te volgen. Toen na 20 minuten de bellenplakaten verschenen wisten we het absoluut zeker en ook kort daarna zagen we voor het eerst de prachtige staart die deze vis zo charmant kan tonen.

Dit ‘monster’ waar we inmiddels al zoveel respect voor hadden, had ons al het hele meer over getrokken en gaf nog steeds niet de indruk snel op te gaan geven. Inmiddels waren niet alleen wij, maar ook de mensen aan de kant erg nieuwsgierig geworden waar we nou al die tijd mee bezig waren.

Na ruim een half uur hebben we deze ware supervis aan boord verwelkomt en na diverse vreugde kreten op de foto gezet. Wat een monster, wat een vis en wat is het toch mooi om zoiets mee te maken@!

Welkom aan boord!@

 Vol trots de eerste Nederlandse meerval in mijn handen.

Persoonlijk record van 1.35 meter op de Westeinderplassen.