Jorn Jansen vangt gouden meerval in Nederland

ZOETERMEER

Verslag van visser Jorn:

"Niks is lekkerder om na het avondeten nog even in het niet meer al te hete zonnetje, de waterkant af te struinen. Al snel had ik een paar kleine baarzen die ik graag zoek tussen de te water geraakte rotzooi. Natuurlijk zonde van de sloot maar mooie schuilplaats voor de vissen.

Al snel haakte ik een nieuw baarsje, wat je duidelijk kan voelen aan dat zenuwachtige gestribbel aan de andere kant van de lijn. Op het zelfde moment onstaat er een grote kolk vanonder de vuilniszak waar ik het baarsje had kunnen foppen. Ook was nu duidelijk de lichte gloed te zien van de vis. In mijn ogen moest dit de buik zijn van een dikke meter snoek, wist anders ook niet. Na een paar x van aas te zijn gewisseld ( plug, voorntjes, blinkers en shads ) kreeg ik een korte stevige ruk aan de lijn. BEET !!! he bah nee vast. Dacht dat moet vuil zijn want zat goed vast.
 
Net op het moment dat ik de lijn om mijn hand wilde wikkelen kwam het langzaam in beweging. De vis was zwaar maar kwam wel heel makkelijk naar boven. En toen zag ik duidelijk de kop van de meerval. 
 
Nog geen 2 sec later ging hij er vandoor en voelde ik de spanning dat ik deze vis niet mocht verliezen. Let op Jorn !! blijf cool, spanning op de lijn, voel wat de vis doet, geef lijn wanneer nodig is en neem de tijd. Na 3x de vis net niet in het net te krijgen werd ik eindelijk verlost van de angst de vis te verliezen. 
 
Heb de vis niet gemeten of gewogen, was hier niet op voorbereid. Een aardige dame heeft nog een foto gemaakt en wat applaus van omstanders.  Hoop dat de vis voorlopig niet meer wordt gevangen,  al kom ik hem over een paar jaar nog graag een keer tegen :-)"
 
Update 9-7-2015 09:00
Erg leuk om te zien en ook goed voor de hengelsport dat Hart van Nederland de gouden meerval van Jorn heeft laten zien in de vroege editie van haar televisieprogramma. http://www.hartvannederland.nl/video/uitzendingen/2015/8-juli-2015-vroege-editie/
 
Gouden Meerval van Jorn in Hart van Nederland