192cm Meerval in de Maas gevangen: nieuw record?

In Limburg is gisteren een gigantische meerval gevangen. Een Nederlands record, ware het niet dat de gelukkige vanger Arno van Vliet uit Schiedam ‘vergat een foto te maken’ met het meetlint omdat hij dacht ‘dat het Nederlands record toch wel veel groter zou zijn’…

Niets bleek minder waar, want bij navraag bleek hij het oude record van Arno Hartgers (daterend uit maart 2007: 180 cm) met 12 centimeter te hebben verbroken! Deze Topvisser ziet zijn titel als recordhouder nu vervlogen aangezien een recordmelding alleen in behandeling wordt genomen indien er een meetlint zichtbaar langs de vis ligt.

Arno van Vliet: “Natuurlijk baal je als je erachter komt dat je een recordvis aan je neus voorbij ziet gaan. Maar we dachten serieus dat het huidige record nog groter was dan onze vis en we wilden de vis zo snel mogelijk terugzetten, dus we hebben de foto met meetlint maar achterwege gelaten. Jammer, maar het is en blijft een monsterlijke vis natuurlijk, record of niet!”

Op de foto ziet u Arno met zijn gigantische Nedermeerval waarmee hij bijna een uur heeft moeten worstelen voordat deze zich gewonnen gaf. (foto: Willem van Vliet/ Topvisser.nl).

bron: sportvisserijnederland.nl